Multidrożdżowe
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Multidrożdżowe |
opakowanie | 25 kg |
producent | |
opis produktu
25% skoncentrowana mieszanka do produkcji ciast drożdżowych. Zawiera jaja w proszku.
Podstawowe zalety:
- Mieszanka zawiera jajko w proszku– wygodna produkcja bez jajka świeżego
- Po wyrobieniu uzyskuje się masę o delikatnej konsystencji i elastycznej strukturze
- Pewna i ekonomiczna produkcja wysokiej jakości ciast drożdżowych o różnych kształtach i formach
- Wilgotny i słodki miękisz – dłuższa świeżość gotowych wyrobów
- Delikatny kremowo-żółty kolor miękiszu potwierdza wysoką jakość jaj użytych w mieszance
Przysmak Turystyczny
Składniki:
MULTIDROŻDŻOWE | 100g |
Mąka pszenna typ 550 | 400g |
Cukier | 70g |
Jabłko prażone kostka | 600g |
Migdały słupki (blanszowane, prażone) | 300g |
Rodzynki | 150g |
Figi suszone | 100g |
Kakao | 20g |
Cynamon mielony | 15g |
Proszek do pieczenia | 10g |
Likier gruszkowy | 60g |
Woda | 150g |
Posypka | |
Migdały płatki (prażone) | 180g |
Wykonanie:
Jabłka rozmrozić. Figi pokroić na mniejsze kawałki. Składniki ciasta połączyć i za pomocą płaskiego mieszadła wyrobić na wolnym biegu miksera. czas mieszania: 8 minut – wolne obroty Po zakończeniu procesu mieszania, ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, wypełnić ciastem aluminiowe foremki (Ø 7, h 4 cm), lub wypiec w kształcie małego chlebka. Formy do chlebka wysmarować wcześniej olejem i wyłożyć płatkami migdałowymi. naważka: 130 g (babeczki) 300 g (chlebek) czas wypieku: około 30 minut temperatura wypieku: 220 °C