Drożdżowe Koncentrat Bakels

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktu
Drożdżowe Koncentrat Bakels
opakowanie
12,5 kg
producent

opis produktu

Ciasto Drożdżowe Koncentrat to bardzo wydajny mix sprawdzający się w wielu recepturach. Produkt zapewnia stałą, wysoką jakość wyrobów zachowując niewielkie i jednocześnie ekonomiczne dozowanie.

Stanowi uniwersalną bazę do przygotowania wszelkich wyrobów pół-cukierniczych opartych na cieście drożdżowym. Wytworzone pączki, drożdżówki, placki, tarty, makowce, chałki, babki, rogale i inne podobne wyroby posiadają cechy tradycyjnych, rzemieślniczych, w których rodzimi konsumenci, z pewnością docenią kolor, intensywny zapach, wyśmienity smak i prawdziwą drożdżową strukturę.

Receptura:
Ciasto Drożdżowe Koncentrat 0.350 kg
Mąka pszenna T500 2.000 kg
Cukier 0.200 kg
Margaryna 0.200 kg
Drożdże prasowane 0.140 kg
Woda 1.000 kg
Waga całkowita:
3.890 kg

Metoda

- Odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 5 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 °C,
- leżakowanie w dzieży 15 minut,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka według uznania,,
- wstawić do garowni: temp. ok 37°C, wilgotność 70%, czas ok. 40min,
- wstawić do pieca
- temp. wypieku 210- 230°C,
- czas wypieku zależy od naważki: 10 - 15min

















do pobrania

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji