Drożdżowe Koncentrat Bakels
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Drożdżowe Koncentrat Bakels |
opakowanie | 12,5 kg |
producent | |
opis produktu
Ciasto Drożdżowe Koncentrat to bardzo wydajny mix sprawdzający się w wielu recepturach. Produkt zapewnia stałą, wysoką jakość wyrobów zachowując niewielkie i jednocześnie ekonomiczne dozowanie.
Stanowi uniwersalną bazę do przygotowania wszelkich wyrobów pół-cukierniczych opartych na cieście drożdżowym. Wytworzone pączki, drożdżówki, placki, tarty, makowce, chałki, babki, rogale i inne podobne wyroby posiadają cechy tradycyjnych, rzemieślniczych, w których rodzimi konsumenci, z pewnością docenią kolor, intensywny zapach, wyśmienity smak i prawdziwą drożdżową strukturę.
Ciasto Drożdżowe Koncentrat | 0.350 kg |
Mąka pszenna T500 | 2.000 kg |
Cukier | 0.200 kg |
Margaryna | 0.200 kg |
Drożdże prasowane | 0.140 kg |
Woda | 1.000 kg |
Waga całkowita: | 3.890 kg |
Metoda
- Odważyć składniki na ciasto,
- miesienie (maszyna spiralna): 5 min na wolnych obrotach; 5 min na szybkich obrotach,
- temperatura ciasta: 26 °C,
- leżakowanie w dzieży 15 minut,
- podzielić ciasto na kęsy, naważka według uznania,,
- wstawić do garowni: temp. ok 37°C, wilgotność 70%, czas ok. 40min,
- wstawić do pieca
- temp. wypieku 210- 230°C,
- czas wypieku zależy od naważki: 10 - 15min