Krem Czekoladowy smarowny
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu |
Krem Czekoladowy smarowny |
opakowanie | 5 kg |
producent | |
opis produktu
Zastosowanie:
- Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, makaroników, ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry.
- Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich typu pączki, słodkie bułki, rogaliki, muffiny.
- Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych oraz rolad
- Jako składnik ganaszy i musów
Sposób
użycia:
- W dolnym zakresie temperatur przechowywania (12- 13oC)kremy smarowne Bellaria posiadają konsystencję zwartą (półstałą).
- W temperaturze pokojowej (23°C) kremy te przybierają postać smarowna (mazistą)
- W celu rozluźnienia konsystencji można zastosować lekkie podgrzanie (do ca. 32oC).
- Kremy stosowane do smarowania i przekładania wafli i ciastek mogą być dozowane w niezmienionej postaci bezpośrednio z opakowania.
- Inne zastosowania (dodatek do nadzień i mas kremowych opartych na bitej śmietanie lub mascarpone) wymagają delikatnego upłynnienia w temperaturze 40–45°C, a następnie schłodzenia do temperatury 28- 30oC przed połączeniem z masą śmietanową.
- Upłynnianie w skali rzemieślniczej powinno przebiegać na łaźni wodnej, a w skali przemysłowej w izotermicznych zbiornikach z płaszczem wodnym, wyposażonych w mieszadło.
Zawartość tłuszczu min. %
32 Barwa Barwa ciemno brązowa | |
Smak intensywnie czekoladowy |