Beza Clasic
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
opakowanie | 10kg |
producent | |
opis produktu
Beza Classic to 50% mieszanka do wypieku bezów i rantów bezowych, która zapewnia delikatną, puszystą strukturę, duże napowietrzenie oraz przyjemny chrupiący miękisz. Beza Classic jest szybka i łatwa w przygotowaniu, może być także używana jako wykończenie – dekoracja ciast biszkoptowo-tłuszczowych.
Receptura:
Beza Classic | 450g |
cukier | 450 g |
woda | 450 g |
łącznie | 1350 g |
Receptura: Granatowa Beza
Beza
- BEZA CLASSIC | 250 g
- Woda | 300 g
- Cukier | 400 g
Metoda
Ubić wszystkie składniki do uzyskania właściwej konsystencji.
Szprycować koszyczki (około 35 – 40 sztuk).
Czas ubijania: 3 – 4 min.
Temp. pieczenia: 100 °C
Czas pieczenia: ok. 120 min.
Masa śmietanowa
- Śmietanka deserowa 34% | 1000 g
- CREDI FOND NEUTRALNY | 200 g
- Woda | 250 g
- CF NADZIENIE ŻURAWINA GRANAT | 200 g
Metoda
Śmietanę ubić. CREDI FOND NEUTRALNY połączyć z wodą. Następnie dodać do nadzienia i wymieszać. Połączyć ze śmietaną. Wypełnić koszyczki bezowe. Dekorować wg. uznania.