NOWOŚCI

Trenn Pro L55DT - środek natłuszczający




Zastosowanie:
Specjalistyczny środek antyadhezyjny do natłuszczania form cukierniczych i blach piekarniczych, dzieży, blatów oraz innych urządzeń wypiekowych, który zapobiega przywieraniu ciasta. Obecność w składzie wosków roślinnych zapewnia dobrą przyczepność tłuszczu do formy. Produkt szczególnie polecany do wypieków pełnoziarnistych i zawierających dużą ilość cukru.

Zapewnia równomierne natłuszczenie powierzchni, zabezpiecza formy przed efektem zapieczonego tłuszczu. Usprawnia mycie i czyszczenie używanych akcesoriów oraz spowalnia ich zużycie.

Cechy produktu
  • 100% składników roślinnych - produkt odpowiedni do wyrobów wegańskich.
  • Nie zawiera alergenów
  • Kompozycja oleju rzepakowego i słonecznikowego, tłuszczu palmowego, wosku roślinnego i lecytyny
  • Forma aplikacji możliwa zarówno przy użyciu pędzla piekarskiego, jak i pistoletu natryskowego pneumatycznego lub elektrycznego
  • Ekonomiczne zużycie w stosunku do natłuszczania powierzchni innymi metodami niż natryskowa
  • Neutralny w smaku. w pełni bezpieczny w kontakcie z żywnością, nie wpływa na walory smakowe wypiekanych wyrobów.
Przechowywać w ciemnym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu, w temperaturze 4-18°C.


data publikacji: 2024-07-26

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji