Promocje
Puree owocowe Zentis
Puree owocowe ZENTIS nie zawierają substancji konserwujących. W ich
skład wchodzi aż 90% owoców, 9% cukru i 1% błonnika. Co sprawia, że są idealnym i zdrowym
dodatkiem do
ciast, deserów, lodów, musów, owsianek czy jogurtów. Mogą być także stosowane jako nadzienie np. do
pralin.
Dostępne smaki: ananas, czarna porzeczka, kiwi, malina, mango, marakuja, truskawka, wiśnia.
Opakowanie 2kg.
Mini Musy Owocowe
(receptura na
silikonową formę 60/40cm, na 70sztuk)
Surowce:
- Puree ZENTIS (dowolny smak) 1100 g
- Śmietanka 33% BIERUŃ 650 g
- Żelatyna 45 g
- Woda 100 g
Wykonanie:
Galaretka z
Puree:
Do 450g puree
owocowego Zentis dodać 150g przegotowanej wody oraz 20g żelatyny rozpuszczonej w 80g wody. Całość
dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną galaretką
zalać dna formy.
Odstawić do ostygnięcia.
Mus
z Puree:
Śmietanę ubić na puszystą masę. Do ubitej
śmietany dodać 650 g puree owocowe. Całość wymieszać. Następnie dodać 25 g żelatyny
rozpuszczonej w 100 g wody. Tak
przygotowaną masą wypełnić formy.
Następnie
wyciętymi wcześniej krążkami z rolady, wyrównać mus w formach. Całość odstawić do zamrażarki.
Zamarznięte musiki wyjmować z formy układając je galaretką do góry. Ozdabiać według
uznania.
Receptura i zdjęcia: ZENTIS
POLSKA
data publikacji: 2024-05-17